Maatschappelijke sponsoring niet commercieel?

Maatschappelijke sponsoring niet commercieel?

Maatschappelijke sponsoring niet commercieel?
Aan het begin van 2015 werd bovenstaande ter discussie gesteld in een artikel op de website van Sportnext. Interessant bericht waarover ik graag mijn mening deel met jullie. (http://www.sportnext.nl/berichten/maatschappelijke_sponsoring_niet_commercieel)

In de tijden voor ‘de crisisjaren’ stond het commerciële belang absoluut bovenaan. Ondernemingen sponsorde om hier een bepaald commercieel resultaat uit te halen, en vaak gebeurde dit ook door het positieve economische klimaat wat op dat moment bestond.
Toen dit veranderde zag je duidelijk dat ondernemers beter gingen nadenken over hun sponsoring strategie. Past mijn onderneming wel bij het bedrijf wat ik sponsor? Versterkt het sponsorschap mijn onderneming? Op welke gebieden kan het sponsorschap ons nog meer versterken? Dit waren vragen waar veel meer over werd nagedacht en waar beter op ingespeeld moest worden.

Maatschappelijke sponsoring kwam veel nadrukkelijker in beeld. Vele ondernemingen vonden dat het maatschappelijke belang in tijden van crisis belangrijker werd dan het commerciële belang en paste hier hun sponsor strategie op aan. Maatschappelijke sponsordeals in een commercieel jasje is wat je op dit moment steeds vaker ziet voorkomen. Een ondernemer wil bijvoorbeeld meer dan alleen een VIP box bij de thuiswedstrijden van een Eredivisie club. Hij wil dat de fans van die club ook mee krijgen waar zijn bedrijf voor staat, en het mooiste nog de fans verbinden met zijn onderneming door de passie die ze samen delen.
De komende jaren zullen in mijn optiek deze maatschappelijke partnerships de boventoon voeren, en zal worden aangetoond dat commerciële doelstellingen behaald worden d.m.v. een goede maatschappelijke sponsor strategie.

Met sportieve groet,

Roel van de Sande

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>